Αποτρίχωση

με κερι
Αποτριχωση

Αποτρίχωση με ζεστό κερί

Η αποτρίχωση με κερί, αποτελεί μια μέθοδο που χτυπάει το πρόβλημα στη ρίζα του. Κρατάει για περίπου 4-5 εβδομάδες και το δέρμα μένει απαλό και λείο. Μάλιστα, μετά από συνεχόμενη εφαρμογή του κεριού οι τρίχες εξασθενούν, αραιώνουν και τελικά ξαναβγαίνουν κάθε φορά και πιο αργά.

Αποχαιρετήστε την “φθηνή” με όλες τις έννοιες μέθοδο του ξυρίσματος, αν θέλετε πιο μόνιμα και πιο υγιή για το δέρμα αποτελέσματα.

Αν και η αποτρίχωση με κερί αποτελεί συνήθως ταμπού για τις γυναίκες, λόγω του φόβου για τον πόνο ή τις επιπτώσεις στο δέρμα, η σωστή προετοιμασία και χρήση του κεριού κάνουν θαύματα!

Η διαδικασία της αποτρίχωσης με κερί, δεν συνιστάται στο σπίτι, ειδικά όταν αφορά ευαίσθητα δέρματα και/ή ευαίσθητες περιοχές. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για το δικό σας ιδανικό αποτέλεσμα είναι να αφεθείτε στα ικανά χέρια επαγγελματιών.
Χρησιμοποιήστε λοιπόν την αποτρίχωση με ζεστό κερί τόσο στο σώμα (πόδια, χέρια, μασχάλες, πλάτη και κοιλιά), όσο και στο πρόσωπο ή το μπικίνι για να απαλλαγείτε από το συχνό και ενοχλητικό πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Αποτριχωση

Αποτρίχωση με κρύο κερί

Ρολέτα κερί
Το σύστημα roll-on αποτελεί επανάσταση στον κόσμο της αποτρίχωσης δεδομένου ότι σχεδιάστηκε ως ένα εντελώς νέο σύστημα που έφερε μαζί του καινοτόμα οφέλη, όπως η ταχύτητα και η υγιεινή.
Το σύστημα roll-on είναι μια άλλη ιδέα που διαφέρει πολύ από την κερί με χαμηλό σημείο τήξης, λόγω της σύνθεσης, του σημείου τήξης και του τρόπου με τον οποίο εφαρμόζεται. Αυτό το σύστημα είναι ειδικά για εφαρμογή σε εκτεταμένες περιοχές, όπως τα πόδια ή τα χέρια.
Θερμαίνεται σε θερμοκρασία περίπου 80 ° C, η οποία αμέσως πέφτει σε περίπου 37 ° C-39 ° C όταν εφαρμόζεται στο δέρμα σε λεπτό στρώμα, γι ‘αυτό και είναι γνωστό ως ζεστό κερί. Αφαιρείται με ταινίες μιας χρήσης, οι οποίες πρέπει να είναι κατασκευασμένες από κυτταρίνη υψηλής ποιότητας για την αποφυγή ανεπιθύμητων τραβηγμάτων και εκχυμώσεων.
Η μορφή roll-on περιλαμβάνει κρυσταλλικά και κρεμώδη κεριά, λόγω της παρουσίας διοξειδίου του τιτανίου στις φόρμουλές της, που σημαίνει ότι είναι πολύ πιο απαλές για το δέρμα.

Some tips

Αμέσως μετά την διαδικασία της αποτρίχωσης με κερί, εφαρμόζουμε κάποιο φυτικό έλαιο για να αφαιρεθούν τα υπολείμματα κεριού από την επιδερμίδα.
Στη συνέχεια απλώνουμε μια ενυδατική κρέμα με καταπραϋντικές ιδιότητες για να ηρεμήσει το δέρμα.
Αν το σημείο όπου αποτριχώνετε πρόκειται να εκτεθεί στον ήλιο, εφαρμόστε και αντιηλιακό.
Φορέστε χαλαρά και βαμβακερά ρούχα – εσώρουχα. Έτσι θα αποφευχθεί η τριβή και το αποτριχωμένο με κερί δέρμα θα αναπνεύσει, χωρίς να ερεθιστεί.
Επειδή οι πόροι είναι ανοιχτοί μετά την αποτρίχωση, αποφύγετε την έκθεση σε θερμά περιβάλλοντα, όπως η σάουνα, το ζεστό μπάνιο και το γυμναστήριο. Ο ιδρώτας διευκολύνει την εξάπλωση των βακτηριδίων.
Μετά από την αποτρίχωση με κερί μην χρησιμοποιήσετε αποσμητικό ή οτιδήποτε περιέχει αρωματικές ουσίες, διότι η επιδερμίδα γίνεται πιο ευαίσθητη.