Ηλεκτροθεραπεία

Body Therapy

Ηλεκτροθεραπεία

Η ηλεκτροθεραπεία είναι γνωστή και ως παθητική γυμναστική και αποτελεί ιδανική λύση για τα άτομα που αδυνατούν (ή δεν επιθυμούν) να εντάξουν τη γυμναστική στην καθημερινότητα τους.Η παθητική γυμναστική είναι μια εφαρμογή της ιατρικής τεχνολογίας κατά την οποία χρησιμοποιούνται μηχανήματα που «προκαλούν» το σώμα και τους μυς να κάνουν τις ίδιες κινήσεις που θα έκαναν και στη συμβατική άσκηση. Η διαφορά είναι ότι εδώ δεν υπάρχει κόπος.

Electrotherapy
Ηλεκτροθεραπεία
Παθητική Γυμναστική
Η παθητική γυμναστική του σώματος επιτυγχάνεται με την επίδραση του φαραδικού ρεύματος, μέσω ειδικών pads, στις μυϊκές ομάδες που επιθυμούμε.
Τα ρεύματα φαραδικού τύπου, λοιπόν, χρησιμοποιούνται για να προκαλέσουν συσπάσεις στους μυς. Το ρεύμα εφαρμόζεται κυρίως με τη μορφή παλμικών ώσεων, έτσι ώστε η σύσπαση να αυξάνεται και να ελαττώνεται βαθμιαία σε δύναμη. Η σύσπαση που προκαλείται έχει πολύ μεγάλη ομοιότητα με την ενεργητική σύσπαση των μυών. Αντιμετωπίζει και το πιο εξειδικευμένο πρόβλημα που αφορά το αδυνάτισμα τοπικό ή ολικό, την σύσφιξη επιδερμική ή μυϊκή, την ανόρθωση, την κυτταρίτιδα, την κατακράτηση υγρών καθώς και συνδυασμό των παραπάνω.