Μανικιούρ - Πεντικιούρ

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΑΚΡΩΝ

Manicure

Μανικιούρ

Η λέξη «manicure (μανικιούρ)» προέρχεται από τις Λατινικές λέξεις «manus» που σημαίνει «χέρι» και «cura» που σημαίνει «φροντίδα». Το μανικιούρ είναι η καλλυντική περιποίηση ομορφιάς που αφορά τα νύχια και τα χέρια.

Τα περιποιημένα νύχια, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αυτοπεποίθησής μας. Γι’αυτό το λόγο πρέπει να φροντίζουμε, να είναι πάντα καλοσχηματισμένα και βαμμένα, βάσει της ιδιαίτερης και ξεχωριστής μας προσωπικότητας.

Μανικιούρ είναι μια θεραπεία ομορφιάς όχι μόνο για τα νύχια των χεριών, αλλά για ολόκληρο το χέρι.
Στην ουσία πρόκειται για μια διαδικασία ολικής περιποίησης των χεριών, όπου κόβονται και λιμάρονται τα νύχια, αφαιρούνται πετσάκια και παρανυχίδες και προστίθενται ειδικά έλαια ή άλλες κρέμες και σκευάσματα για την προστασία των νυχιών και των χεριών.
Όλο και περισσότερες γυναίκες προτιμούν το ημιμόνιμο Μανικιούρ σε σχέση με το απλό μανικιούρ λόγω της διάρκειας του.

pediciour

Πεντικιούρ

Η υπηρεσία του πεντικιούρ πρέπει να γίνεται το ίδιο συχνά με την περιποίηση των νυχιών στα χέρια μας και πολλές φορές μπορεί να χρειάζεται να γίνεται και πιο συχνά και από το μανικιούρ.
Τα πόδια μας δέχονται καθημερινά όλο το βάρος του σώματος μας γι’ αυτό και πρέπει να τα ανακουφίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Η συχνή χρήση τακουνιών ή στενών παπουτσιών μπορεί να προκαλέσει κάλους ή σκληρύνσεις που πονούν. Ένα καλό πεντικιούρ μας ανακουφίζει και εάν γίνεται συχνά μπορεί να διορθώσει τα συγκεκριμένα προβλήματα.
Το περπάτημα με γυμνό πόδι ή το καλοκαίρι η χρήση ανοιχτών παπουτσιών (πέδιλα ή σανδάλια) δημιουργούν άγριες και σκληρές φτέρνες. Σε ορισμένες περιπτώσεις παρουσιάζονται ακόμα και ραβδώσεις (ραγάδες) που χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης. Το πεντικιούρ σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις είναι αναγκαίο.
Με το πεντικιούρ δίνουμε το κατάλληλο σχήμα στα νύχια βοηθώντας τα να μη γυρνάνε προς τα μέσα (ονυχοκρύπτωση) και έτσι μπορούμε να προλάβουμε τέτοιου είδους προβλήματα.
Μπορούμε να παρατηρήσουμε τυχόν αλλοιώσεις των νυχιών ή την εμφάνιση μύκητα.
Το πεντικιούρ περιλαμβάνει μασάζ στα πόδια το οποίο έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η καλή κυκλοφορία του αίματος ή η ανακούφιση από το στρες και την ένταση της ημέρας.