Μεσοθεραπεία Microneedling

face therapy

Μεσοθεραπεία Microneedling

Το needling, ή microneedling είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία που πραγματοποιείται με τη χρήση μια συσκευής που έχει μικροσκοπικές βελόνες.
Οι μικροσκοπικές αυτές βελόνες προκαλούν έναν ελεγχόμενο μικροτραυματισμό στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, ενεργοποιώντας την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων που στη συνέχεια προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος και τη δημιουργία νέων τριχοειδών αγγείων, χωρίς να προκαλείται ουλή.
Μέσω της διαδικασίας αυτής, της νεοαγγειογένεσης και της νεοκολλαγένεσης, αναδομείται η επιδερμίδα, μειώνονται οι επιφανειακές ρυτίδες, το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνονται ουλές, ραγάδες και δυσχρωμίες.
mesotherapy
Για την εύρυθμη λειτουργία του δέρματος χρειάζονται βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, ένζυμα, συνένζυμα, αμινοξέα, αυξητικοί παράγοντες και ιχνοστοιχεία.
Οι ουσίες αυτές, όταν συνδυαστούν σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα, εγχύονται με πολλαπλούς μικρονυγμούς ακριβώς εκεί που χρειάζονται στο δέρμα και ενεργοποιούν τους φυσικούς μηχανισμούς επιδιόρθωσης, αντιστρέφουν το μηχανισμό της γήρανσης και δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπλαση και την αναγέννηση των κυττάρων.
Το πρωτόκολλο θεραπείας και πιο συγκεκριμένα το κοκτέιλ των δραστικών συστατικών που επιλέγουμε είναι προσωποιημένο, πράγμα που σημαίνει ότι η μεσοθεραπεία εξατομικεύεται με βάση τις ανάγκες του κάθε δέρματος, δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον στο δέρμα για την υγεία και την αναγέννησή του.