Μασάζ

Body therapy

Χαλαρωτικό Μασάζ

Οι ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει το χαλαρωτικό μασάζ στο ανθρώπινο σώμα είναι πάρα πολλές. Η συγκεκριμένη τεχνική μάλαξης, ικανοποιεί όχι μόνο σωματικές ανάγκες, αλλά και ψυχολογικές. Άλλωστε η φροντίδα και το άγγιγμα που επιβάλει η τεχνική του χαλαρωτικού μασάζ, συμβάλει στην βελτίωση της ψυχολογίας, την απομάκρυνση του άγχους και την συνολική χαλάρωση του σώματος.
Οι ιδιότητες και τα οφέλη του χαλαρωτικού μασάζ σίγουρα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Πέρα από την τόνωση του δέρματος και των μυών, που αποτελούν και τους βασικούς λόγους που κάποιος επιλέγει την συγκεκριμένη τεχνική μασάζ, τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα. Ένα από τα σημαντικότερα θα λέγαμε είναι η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και η επαναφορά του καρδιακού παλμού σε φυσιολογικά επίπεδα.
Επιπροσθέτως, στα οφέλη του χαλαρωτικού μασάζ συμπεριλαμβάνεται και η αντιμετώπιση πόνων του σώματος καθώς και πονοκεφάλων. Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και την βελτίωση της ψυχολογίας όσων το επιλέγουν. Συγκεκριμένα, έρευνες έχουν αποδείξει ότι το τακτικό μασάζ, είναι σε θέση να εξαλείψει την εμφάνιση της κατάθλιψης.

μασάζ

Χαλαρωτικό Μασάζ

Body therapy

Ολιστικό Μασάζ

Το Σουηδικό μασάζ θεωρείται πιο αθλητικό, το Ταλανδέζικο και το Αγιουρβεδικό πιο παραδοσιακά και χαλαρωτικά, η ρεφλεξολογία ιδανική για τα κάτω άκρα.

Και εδώ μπαίνει το ερώτημα «υπάρχει ένα είδος μασάζ που να εμπεριέχει όλα τα υπόλοιπα είδη;». Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι θετική και ονομάζεται ολιστικό μασάζ.

Το ολιστικό μασάζ περιλαμβάνει πολλά είδη μασάζ και πολλές τεχνικές σε μια συνεδρία. Ονομάζεται έτσι γιατί αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ολιστικά, ως ένα ενιαίο σύνολο που αποτελείται από το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα.
Το ολιστικό μασάζ έχει όλα τα οφέλη του μυοχαλαρωτικού μασάζ, έχει τις ίδιες ενδείξεις και αντενδείξεις, γίνεται με τους κλασικούς χειρισμούς της μάλαξης, περιέχει όμως και διάφορους άλλους χειρισμούς όπως πιέσεις στα διάφορα ενεργειακά πεδία του σώματος. Κατά την εφαρμογή του χρησιμοποιούμε διάφορα αιθέρια έλαια, μόξα, βεντούζες, ζεστές πέτρες κ.α.

Πρόκειται δηλαδή για ένα συνδυασμό αρωματοθεραπείας, ρεφλεξολογίας, σιάτσου, αγιουρβέδα και άλλων ολιστικών θεραπευτικών μεθόδων. Είναι θεραπεία άκρως ευεργετική, η οποία αποσκοπεί στην εξισορρόπηση σώματος, ψυχής και πνεύματος. Το ολιστικό μασάζ γίνεται συνδυαστικά με το χαλαρωτικό μασάζ.

μασάζ

Ολιστικό Μασάζ